Ilman autoa täällä ei pärjäisi millään. Välimatkat ovat pitkiä, helposti tulee illassakin ajettua 50 mailia vaikka menisi vain "lähikaupoille ja lähiravintolaan". Ville on varmaan näiden kahden viikon aikana istunut enemmän autossa kuin koko ensimmäisen vuotensa aikana. Mutta hyvin hän tuntuu takapenkillä viihtyvän, selittelee enimmäkseen omia juttujaan. Olen vasta nyt päässyt ajamaan vuokraamallamme punaisella gansteri-Chryslerilla, ensin oli rekisteriongelmia sen takia ettemme ole Nickin kanssa naimisissa. No nyt se on selvitetty (yllätys - rahalla) ja minäkin olen päässyt ratin taakse. Auto on tottakai automaattivaihteinen, täällä ei kai muunlaisia ajopelejä tunnetakaan. Alku oli yhtä nykimistä, Ville melkein tippui tuolistaan joka risteyksessä mutta nyt menee jo sulavammin. Stop-merkkejä on kylvetty joka puolelle, tavallisessa kahdenkin tien risteyksessä on 4 stoppia, siis jokaisen tien suunnasta. Ranskassa tuollaiseen kohtaan olisi rakennettu liikenneympyrä. Stop-merkkeihin pitää pysähtyä vaikka muita autoja ei olisi lähimaillakaan, ja se joka tulee ensin risteykseen saa mennä ensin. Tietä annetaan eri tavalla kuin Suomessa; kotonakin Vantaalla saadaan Villen kanssa olla muutaman suojatien kanssa tosi tarkkana. Naapurimme tuntuvat kaikki puunaavan ja pesevän autojaan päivittäin, eivätkä ne ole edes likaisia. En tiedä onko kyse tekemisen puutteesta tai vain perheen yhteisestä harrastuksesta.

Olemme käyneet säännöllisesti iltapäivisin vuokra-alueemme yhteisellä uima-altaalla. Kahden maissa osa tuoleista on jo varjossa, joten totaalipalamisen vaaraa ei ole. Vesi on vielä kylmää koska allas on ainoastaan aurInkolämmitteinen. Samat äidit lapsineen ovat siellä päivisin, Villekin näyttää viihtyvän kun on ihmisiä mitä seurailla. Ollaan me uitukin, oikein sukellettu vauvauinnin mallin mukaan. Tuo allas on kuitenkin kivaa vaihtelua päiviin, ja yleensä tunnin sielläolon jälkeen otamme toiset päiväunet oikein makosasti ;) Pojan lempilelu on juuri nyt keltainen leikkiruuvimeisseli jolla hän korjaa niin lähikuppilan syöttötuolit kuin aurinkotuolitkin. Vaarille siis tiedoksi että saat hänestä ehkä timpurin jyrämiehen sijasta!

657509.jpg
Ville ja keltainen ruuvimeisseli uima-altaalla
 
About the photo above - me and Ville have been going regularly to the swimming pool that is reserved only for the tenants of our region. In the afternoon, after 2pm, part of the pool area is in shadow thus there is no fear of getting burnt. Water is still bit cold because the pool is "sunheated". In the end of the  summer it will be too warm, everybody tells us. The same mothers with their kids are normally there; Ville also enjoys seeing other people. And we also swim together. Typically, after an hour in the pool, we take the second nap of the day without any problems ;) The favorite toy right now is the yellow screwdriver that he uses in all possible places to repair chairs, buttons, screws etc.