Meidän lähistöllä on ainakin kolme isoa koulua, jokaiselle ikäluokalle. Keltaiset koulubussit ovat ainoita "joukkoliikennevälineitä" Aurorassa mutta harvoin nekään täynnä olevat koska värilliset ja latinot pyöräilevät kouluun ja valkoiset puolestaan viedään autolla; näin kärjistäen ja yleistäen.

670483.jpg
Aito, oikea, keltainen koulubussi

670489.jpg
Keltainen lelukoulubussi

Ostimme ensimmäisellä viikolla Villen samanlaisen leluversion, siis keltaisen koulubussin. Siinä on mukana kolme kyytiläistä; latinokuski Rodriques, värillinen poika jolla on käsissä hampurilainen ja ranskalaisia sekä valkoinen silmälasipäinen tyttö joka istuu pyörätuolissa ja lukee kirjaa. Yllättäen näin. Lelupaketissa vielä esiteltiin heidän taustojansa ja neuvottiin aloittamaan leikit laittamalla oikeat henkilöt oikeaan paikkaan bussissa. Eli latino on vain kuski ja värillinen poika ei lue kirjoja, vai ? Onneksi Villen kanssa ei tarvitse mennä vielä näin syvälliseksi vaan hänelle riittää se että bussin oven saa auki ja kiinni ja nappia painamalla tulee bussimusiikki "stop and go, on the school bus, here we go"..

670492.jpg
High schoolin lähistöllä on tälläisiä kylttejä

Nyt kun alkaa aamupäivän kävelyreitit olla tuttuja niin voi keskittyä hieman maisemiinkin ja pienempiin yksityiskohtiin. Tänään käveltiin vanhempien lasten koulun ohi, ja katse kiinnittyi tienvieren kylttiin (vapaasuomennettuna "turvalllinen koulualue - kovat rangaistukset huume/jengi/aserikollisuuksista"). Eipä siellä Suomessa tulisi mieleenkään laitella kyseisiä kylttejä koulupihoille. Ristiriitaisia ajatuksia tuollaiset kyltit ainakin minussa herättävät vaikka ovatkin vain pelottelukeinoja nuorisolle. Vai olisiko tuo vain tienvierrustaidetta ?