Meillä on melkein koko talossa kokolattiamatto. Se on paksu, beigen värinen ja ainakin näyttää melko puhtaalta. Keittiö ja kylpyhuonetilat ovat onneksi säästyneet kyseiltä kummatukselta. Niissä kaikissa on muovimatto, joka (yllätys yllätys) näyttää kaakelilta kaukaa katsottuna, mutta onkin siis täyttä muovia. Olohuoneen kokolattiamatosta on kuitenkin tullut Villen paratiisi, täydellinen leikkipaikka, koska lattia on pehmeä kontata - kävelemään lähteminen on siis taantunut huomattavasti Suomen ajoista. Kotona hän jo seisoi pitkiäkin aikoja ilman tukea ja näytti kiinnostuneelta olemaan pystyssä. No, täällä on asiat siis toisin, ei häntä saa millään yrittämään kävelemistä karvamatolla.. Ja nurmikolle hän ei suostu, se kun näyttää kutittavan ja olevan todella epämiellyttävää. Ihmeellisiä nuo lapset.  

655303.jpg
Ville ja karvamatto

Talon muita hauskoja (tai vähemmän hauskoja) yksityiskohtia ovat keittiökoneiden nappulat. Uunin vaihtoehdot ovat off(pois päältä), broil (grilli) tai bake (leipominen). Mikrossa on omat ohisyöttönappulat mm. pizzapalalle ja popcornille. Helpoksi on jokapäiväinen elämä mennyt. Taisin jo mainita tuolla aikaisemmin että pesukone on sinällään jo kokemus - sen vaihtoehdot pesulle ovat cold(kylmä), warm(lämmin) ja hot(kuuma). Ei siis tarvitse tietää numeroita kotitöissä. Tein pienen kokeen ja pesin vaatteet kylmällä, ja kaikki likatahrat lähtivät! Mitäköhän tököttiä nuo pesuaineet oikeastaan ovat ?? Ostin hajusteetonta ja allergiaystävällistä pulveria, eivätkä Villen vaipat (joita ei saa Suomessakaan pestä millä tahansa pesuaineella) ole menneet miksikään ja toimivat imukyvyltään täydellisesti. Hyvä näin.

Pojan maha näytti eilen ensimmäisen kerran normaalin merkkejä, joten jätimme lääkärin väliin. Hän taisi vain tarvita kunnolla aikaa sopeutua uuteen ravintoon, ymmärrettävästi. Saimme myös vihdoinkin Villen 1v. valokuvat otettua. Ei vain suostunut helpolla hymyilemään, mutta muutama hyvä otos saatiin ja niistä teetettiin reilusti kuvia kotiväelle Suomeen ja Belgiaan. Yritän tässä antaa linkin ko. kuviin.. KUVAT

Sää on muuttunut erittäin kuumaksi ja hautovaksi, keskipäivällä ei voi todellakaan olla ulkona. Aamupäivisin käydään Villen kanssa rattailla kävelyllä, ollaan löydetty paikallinen leikkipuistokin missä voi keinua ja tehdä hiekkakakkuja. Nick tulee töistä yleensä viiden, kuuden maissa, ja useana iltana illallisen jälkeen ollaan lähdetty autolla vielä jonnekin, ostoksille, jäätelölle tai uima-altaalle. Päivät ei oikeastaan enää tunnu yhtään sen pidemmiltä kuin Suomessakaan, joten arki rullaa jo omalla painollaan. 

655300.jpg
Villen kesälook