Tiedossa on lyhyt viikko, sillä tänään on kansallinen vapaapäivä eikä kenenkään tarvinnut nousta aikaisin töihin. Eilinen nimittäin oli äitienpäivän lisäksi myös helluntai. Ja koska se osui tänä vuonna sunnuntaiksi, niin siksi myös tänään on virallinen vapaapäivä. Näinhän Suomessakin toimittiin vielä jonnekin 70-luvun alkuun asti kunnes pyhäpäiväksi muutettiin aina helluntaita edeltävä lauantaina. No maassa maan tavalla, sopii jälleen kerran tähänkin tarinaan, joten pyhät vietetään silloin kun ne on kalenteriin merkitty.. ja meillä siis tänään.

Täällä helteet vaan jatkuvat. Koko viikon on ollut päivisin 25-28 astetta, aurinko paistanut pilvettömältä taivaalta - kesä siis. Oli ensin hieman hakemista pukemisen kanssa koska ei osattu etsiä sandaaleja esiin muuttolaatikoiden seasta. Villekin oli hiestä märkä, varpaista korviin, sukkien ja pitkien housujen kanssa. No, nopeasti vaihdoimme farkut shortseihin ja lenkkarit sandaaleihin..

Toinen kesäinen asia on mansikat. Niitä saa jo tienvarsikojuilta ja lähitorilta, ovat pieniä ja makeita, mehän asutaan oikeastaan ihan Belgian tunnetuimman mansikka-alueen reunamilla. Muutaman kerran ollaan Villen kanssa 'mopoiltu' (Plaston pikkumopolla) mansikoita ostamaan ja istuttu sitten puistonpenkillä paloaseman vieressä. Kaksivuotiaan pojan elämässä tämmöinen retki ("mamma, mennään letkelle, piipaa-autoja katsomaan, ja penkillä mantikoita") on päivän kohokohta, ja äidillekin se passaa ihan mainiosti, näin kesähelteellä.