Krapula; tekisi mieli laittaa otsa viilentymään kylmälle pöntön reunalle, ja vetää sen jälkeen peitto korville loppupäiväksi. Enkä ole edes desin desiä juonut viikonlopun aikana, ja ei, en ole myöskään raskaana. Mulla on krapula Amerikan kesän jäljiltä.

Hommat painaa siis päälle. Onneksi sentään Villen ensimmäinen tarhapäivä eilen meni paremmin kuin hyvin. Poika oli leikkinyt, syönyt itse omalla lusikalla, ottanut Bobbyn kainaloon (Belgian tuliaisia, valkoinen Tintin-koira) ja vetänyt sikeitä muiden lasten kanssa. Silmän alle tuli heti ekana päivän näyttävä naarmu, joku vanhemmista pojista oli huitaissut jo lapiolla.. Mutta hyvin tarha oli siis alkanut, ja hyvä näin.

Kesällä olimme todellakin lomalla, nyt sen siis huomaa. On siivoamista ja paikkojen laittoa, ruuantekoa ja aidan maalaamista. Huomaan jo miten sitä alkaa itsekin kiristyä ihan huomaamatta. Ei ole sudokut tulleet kyllä edes mieleen viimeisen viikon aikana, kaikki vapaa-aika on mennyt asioiden hoitamiseen. Pähkäilen vielä ikkunoiden pesun kanssa mutta taidan luovuttaa jo etukäteen ja jättää ne ensi kevääksi. Pitäisikö laittaa pystyyn yhdistys, Kotitöiden uhrit ry. ? Ketä kiinnostaa ? Ehkä pitäisi vain ottaa iisimmin ja todeta, että sen tekee minkä pystyy ja loput jää tekemättä.