Auroran kaupunki järjesti perinteisen kansallispäivän paraatin ns. keskustassa, joka jo sinällään on näkemisen arvoinen. Se on enemminkin aavekaupunki, jonka päänähtävyydet ovat rautatieasema ja hillitön valokeidas, kasino. Sinne emme sisään päässeet koska eräs seuralaisemme oli kuulemma alaikäinen, siis alle 21-vuotias. No eipä jätetty Villeä narikkaan tälläkään kertaa.. Auroran keskusta on täynnä latino-immigranttien valloittamia, todella ränsistyneitä taloja. Kaupoissa ja kaduilla ei näe juuri muita kuin latinoita, kauppojen ikkunat huutavat tarjouksia espanjaksi ja "taco" lukee useimman ravintelin mainoksissa hampurilaisten sijaan. Fiilis on todella kuin Meksikossa olisi (vaikken ole Meksikossa koskaan käynytkään). Siellä sitä oikein tajusi millainen luokkayhteiskunta USA:ssa vallitsee ja miten rodut määrittävät mm. asuinpaikkasi. No samanlaistahan maahanmuutto on joka maassa, vrt. turkkilaiset Belgiassa tai somalit Suomessa.

Kerran vuodessa Auroran keskusta saa kuitenkin ison kasan vieraita, heinäkuun neljäntenä, kun kaupunki järjestää kansallispäiväparaatin. Mekin kävimme siellä kääntymässä mutta vartti katselmusta sai riittää, olimme nähneet tarpeeksi..

711619.jpg
Kansallispäivän paraatihumua
The parade of 4th July in Aurora

711620.jpg
"On aika juhlistaa vapautta" - ja katsojilla on retkituolit aina mukanaan..
"It is time to celebrata freedom" - with the camping chair, of course

Näin vapaapäivänä päätimme kuitenkin tehdä jotain erilaista, ja suuntasimme Blueberry Pioneer Farmille, joka on pioneerielämää ja eläimiä esittelevä pieni lasten leikkipuisto. Rakennukset ja rekvisiitta olivat kuin suoraan Pieni talo preerialla-sarjasta, ja ihmiset pukeutuneet teeman mukaan. Ville pääsi elämänsä ensimmäiselle poniajelulle, minijunan kyytiin sekä näki aasin, kanoja, lehmiä ja muita kotieläimiä. Eikä se ollut loppujen lopuksi paha turistinähtävyys laisinkaan vaikka ensin hieman epäilytti. Ja tälläisenä päivänä liikenteessä oli varmaan vähemmän ihmisiä kuin tavallisena viikonloppuna, joten puistossa oli mukavan tilavaa ja rauhallista.

711621.jpg
Ville poniajelulla Blueberry Pioneer Farmilla
Ville pony riding at Blueberry Pioneer Farm, which is a kid's park nearby

711622.jpg
Ja minijuna-ajelulla
And at the mini train drive

711623.jpg
Ja 1850-luvun karusellissa
And at the carousel from 1850's

ps. Kännykkäni taitaa herätä jonkinlaiseen toimintavalmiuteen. Näyttövalot ei toimi mutta puhelut/tekstarit pitäisi tulla taas perille.