Pienessä ajassa ehtii muuttua paljon. Ja nyt en puhu vain ja ainoastaan vauvoista!

Belgiassa ei ole jälleen federaalitasoista hallitusta. Kaikki tapahtui todella nopeasti; eräs flaamilainen hallituspuolue sanoi itsensä irti, seuraavana päivänä kuninkaan oli sanottava asiaan oma mielipide, pääministeri haki eroa, ja nyt on uudet vaalit suunnitteilla kesäkuun aluksi. Vaalit ovat kuulemma perustuslaillisesti pitämättömät, joten saa nähdä miten pitkä aika ilman federaalihallitusta tämä maa nyt saa nähdä - viimeksi se oli melkein kaksi vuotta. Ja kaiken kruunuksi Belgia ottaa vielä Euroopan johdon käsiinsä kesäkuun alussa. Ihan hullu maa tämä kyllä on sisäpolitiikan kannalta. Kysymys onkin mikä on flaamilaisten ja valloonien yhteinen tulevaisuus. No, aika näyttää.

Töissäkin on ehtinyt tapahtua. Viime vuoden kesäkuussa heitetiin pihalle melkein joka kolmas, ja nyt saan jo CV:itä luettavaksi (ainoa työtehtävä jonka lupasin hoitaa äitiysloman aikana!) uusien työntekijöiden osalta. Yksi työkaverini on saanut kuulemma kahden kuukauden sairasloman, burn out, eikä kai tule enää takaisin. Uusi pomokin on ottanut vallan, ja lounasliput ovat nousseet 30 senttiä. Jee jee.

Ville aloitti uuden uimakoulutason eilen. Nyt oli vesileikit loppu, koko puolituntinen oli täyttä uintitreeniä. Kikker, schaar, potlood -  sammakko, sakset, lyijykynä. Näin ne täällä opettaa sammakkoa uimaan! Ennen vanhaan oli ensin koira-tyyli, mutta täällä sellaista ei ainakaan tunneta. Katselin pojan menoa eilen Mia kantoliinassa altaan reunalta. Kunhan jaksaa keskittyä, niin hyvä siitä tulee. Tällä viikolla on Ville oppinut muutakin: polkupyörästä on nostettu apupyörät ylös, ja poika polki jo koko lähikorttelin ilman apua, ja tuloksena oli vain yksi kunnon kaatuminen (ja sekin ihan omaa syytä kun rupesi ylpeilemään juuri opitulla taidolla).  

Mia puolestaan on täynnä hormooninäppylöitä. Ja nukkui viime yönä kymmenestä kuuteen, ja söi vain kerran, jossain puoli kolmen maissa. Tekee itsellekin tosi hyvää nukkua pari pidempää pätkää omassa sängyssä, kun on tullut noita öitä puoli-istuvassa asennossa sohvallakin vietettyä viimeisen kuukauden aikana..