Meidän lähileikkipuiston vieressä on iso nurmikenttä, jonka kaikkiin kulmiin on rakennettu baseball-kenttä, ja pieni katsomokin. Iltaisin ne ovat aina täynnä juoksevia tenavia ja teinejä, sekä tottakai heidän vanhempia. Yhtään tyttöjoukkuetta tosin en vielä ole nähnyt; en tiedä onko baseball täällä siis vain poikien laji !? Omat pesäpalloajat tulevat kuitenkin pakostakin mieleen, tosin kahdella selvällä erotuksella. Meillä ei kyllä ollut noin fanaattisia äitejä ja isiä, jotka istuivat retkituolilla huutamassa taktisia ratkaisuja ("hit the ball hard") ja motivaatiota ("it was good, really good, just hit the ball next time harder.."). Ja vaikka meilläkin oli yhtenäiset peliasut, niin ei meillä sentään joukkueen sukkia ja lippalakkeja ollut ! Samanlaista sähellystä se muuten taisi olla, jos rehellisiä ollaan.

Katselin yksi päivä netistä tietoa Chicagon (Sox ja Cubs) omien ammattilaisjoukkueen kotipelien aikatauluja. Muutama Soxin peli ainakin vielä olisi, yksi heinäkuussa ja toinen elokuussa. Aurorasta lähtisi kuulemma vielä fanibussikin niin ettei tarvitse itse omalla autolla ajaa ja etsiä parkkipaikkaa. Ikäraja peleihin on 5 vuotta, ja peli kestää keskimäärin noin 4-5 tuntia, joten Villeä ei kuitenkaan voisi ottaa mukaan. Taidamme siis jättää tämän jutun sittenkin väliin ja tyytyä lasten peleihin lähikentillä.

Chicagolla on myös ammattilaisjoukkueet NBA:n koripalloliigassa, jääkiekossa ja amerikkalaisessa jalkapallossa mutta ne ovat kaikki pitkällä kesätauolla nyt ja aloittelevat pelejään vasta syyskuun puolella kun me ollaan jo Suomessa.

Viikonloppu on sujunut jotakuinkin lomatunnelmissa, eli uima-altaalla lekotellen ja polskutellen. Viltsu alkaa olla jo kuin kala vedessä klubitalon altaalla eikä halua vedestä pois vaikka hampaat löisivätkin yhteen kylmästä. Onneksi aurinko lämmittää nopeasti, on taas ollut tosi kuumia päiviä. Iltaisin on ihan pöhöttynyt olo auringosta vaikka sitä olisi kuinka tarkoituksella varonut saamasta liikaa. Jos ihminen olisi auringolla toimiva niin täällä sitä olisi täyslatauksessa koko ajan..