Talviajassa ollaan. Ja radiossa kerrottiin aamulla, että jouluun on tasan 54 päivää! Meidän kaksikulttuurisessa perheessähän joulukuu on sinällään melko mielenkiintoinen - kuudes joulukuuta on meillä Suomessa itsenäisyyspäivä mutta Belgiassa se on Sinterklaas (Pyhän Nikolauksen päivä) eli käytännössä paikallinen jouluaatto lahjoineen ja pukkihahmoineen. Joulua Belgiassa ei siis vietetä juurikaan (tai siis ei ainakaan "pakko olla kinkku, pukki ja hautausmaa"-periaatteella), mutta uusi vuosi on sitten toinen vuoden kohokohdista. Silloin perheet/suvut kokoontuvat yhteen ja lahjoja annetaan jälleen puolin ja toisin. Eli tänä vuonna Ville siis saa paketteja joulukuun 6., 24. ja 31. Hurjaa.

Belgian suurlähetystö järjestää Sinterklaas-juhlat tiloissaan, sinne olisi tarkoitus mennä tänä vuonna.Viime joulukuussa samaan syssyyn sattui lähisuvun yllätyshautajaiset. Toivottavasti tänä vuonna ei tapahdu mitään yhtä dramaattista. Kop kop (koputtaa puuta).

Mies on seuraavat viikot jälleen työmatkalla ison valtameren toisella puolen, viime kesän kohteessamme. Olisi kiva mennä mukaan, kierrellä tuttuja paikkoja ja pitää hieman lomaa, mutta se ei nyt onnistu, vaan meidän on pärjättävä Villen kanssa viikot kahdestaan kotosalla, töissä ja päiväkodissa. Ja pärjätäänhän me!