Yö ja päivä alkavat vihdoinkin erottua toisistaan, ja kellon määräämällä tahdilla. Villekin on löytänyt sekä päivä- että yöunille jonkinlaisen rytmin, tosin vielä sitä on hieman hiottava, koska herätys oli tänäänkin 5.20.. Mutta ollaan jouduttu pitämään poikaa pakolla hereillä iltaisin, ja toisaalta ensin nukuttamaan päivisin oikein urakalla ja sitten kolmen tunnin unien jälkeen taas herättämään kesken päikkäreiden. Ja kun sitä vieläkin itsekin painii samojen ongelmien kanssa, niin hieman väsyttäviä nämä ekat päivät ovat kyllä olleet.

Sää on ollut myös epävakaista. Sunnuntaina kävimme vuokra-alueemme yhteisen clubitalon uima-altaalla, muuten olemme joutuneet pitämään sadetta sisällä päiväsaikaan. Eilen saimme kotiin musiikkia iPodista, tänään pitäisi DVD-laite saada toimimaan. Tv-kaapelia ei kotona siis ole, eikä nettiäkään. Kävelymatkan päässä on Big Apple Bagels-kahvila (josta saa nimensä mukaan amerikkalaisia rinkeleitä, muffinseja, kahvia jne.) jossa on maksuton langaton yhteys asiakkaille. Tulemme kaiketi olemaan siellä vakiasiakkaita Villen kanssa ;) Mutta hieman tässä on ollut sopeutumista kotioloihin, kun sitä on tottunut netin olevan aina auki ja puhelimen soivan päivittäin. Villelle ollaan hankittu muutama uusi lelu, mutta nekin tuntuu vähäiseltä verrattuna kotona lojuviin lelulaatikoihin. Kirjoja otimme mukaan tasan kolme, ja tuntuu että ne kuluvat loppuun jo ensimmäisen viikon aikana. Kunhan sateet loppuvat ja sää paranee, niin yritämme hakea rutiinia käymällä uima-altaalla ja etsimällä tekemistä ulkosalta.

640379.jpg
pojat uima-altaalla

Koti on kaksikerroksinen rivitalohuoneisto kuten edellisen tekstin kuvasta näkyy; yläkerrassa on kaksi makuuhuonetta ja pesuhuone, alakerrassa wc, keittiö ja olohuone. Portaat ovat korkeat ja jyrkät, ja niiden kanssa saamme pitää kunnolla Villeä silmällä. Pidämme rattaat alapäässä porttina, muuten Ville on heti kiipeämässä yläkertaan. Kesäkodin muita kivoja kiipeilypaikkoja ovat kuivausrumpu (joka on iso, tottakai, amerikkalaiseen tapaan), keittiön kaapit, sohvapöydän alataso sekä olohuoneen takka. Kyytiä ovat saaneet myös kaikki pöytälamput, muoviset viherkasvit ja vessapaperirullat. Ja kyllä, talossa on ikkunoita, mutta takapihan puolella, turvallisuussyistä kuulemma.

640377.jpg'
Ville remonttileikeissä

The day and night are finally starting to be in their own places. It has been tough with Ville to find his sleeping hours, we have basically forced him to keep awake in the evenings until 8-9. But he has seemed to cope with things pretty well, must be proud of him. We do not have the internet neither tv at home, but we found an internet cafe, so more stories will be put more requently soon. Sorry for those who cannot read Finnish.