Ville sai Belgian isovanhemmiltaan viimeksi lahjaksi Fisher Pricen maatilan; Sinterklaas kävi meillä siis hieman tavallista aikaisemmin tänä vuonna. Suomessahan sen hinta on jotakuinkin 59 euroa. Samalla saimme käsiimme Belgian paikallisen lelumaailman uusimman katalogin. Siellä saman paketin hinta oli 39 euroa. Siis aika iso hintaero lasten lelulle, jossa on muutama pätkä värikästä muovia seininä, pari patterin paikkaa, yksinkertainen äänentoisto sekä kymmenen muovieläintä.

Mutta ei se tähän loppunut.. Mies on ison meren toisella puolen, Chicagon maaseudulla jälleen, ja oli  viikonloppuna sattumalta nähnyt täysin identtisen lelun hinnan dollareissa. Kaksikymmentäyhdeksän, ja taalaa siis! Tämän päivän kurssilla se tippuu 20 euroon. Jenkkien ja Suomen hinnan väliin mahtuu siis jo iso nippu viiden euron seteleitä. Huimaa.

Miksi näin ? Totaali-insinöörinä en oikein tajua. Viitsisikö joku rahasta ja talouspolitiikasta tietävä (kenties ystäväni joka blogissaan kertoo lainaavansa rahaa ystävilleen ??) kertoa miksi se menee näin ? Veroerot ? Kysynnän ja tarjonnan laki ? Vai suomalaiset maksaa vain enemmän, kun palkatkin on pienemmät ?