Alkuvuosi oli siis kylmä ja luminen. Viime viikonloppuna ilmassa oli jo kevään tuntua. Kaivettiin Villen kanssa jopa hiekkalaatikkotavarat esille ja mentiin lähipuistoon tekemään kakkuja. Matkalla huomattiin ensimmäisten krookusten nousseen mullasta ylös. Ja kuudelta illalla täällä on vielä valoisaa!

Kodin etsintä on vienyt paljon aikaa ja energiaa, mutta tuottanut kyllä tulostakin. Nyt alamme tietämään mitkä alueet ovat meidän kannalta kiinnostavia ja miellyttäviä, ja minkäläisia taloja täällä myydään (ja kuten arvata saattaakin niin ne ovat aivan erilaisempia kuin Suomessa..) ja millä hinnalla (tinkimisvaraa on Belgiassakin näillä talousnäkymillä).

Lauantaina törmäsimme taloon, joka olisi logistisesti melkein täydellisessä paikassa molempien työpaikkoja, ja kouluja, silmällä pitäen. Minulta lyhenisi työmatka puoleen tuntiin, Nickillä olisi 4km pyöräilymatka töihin, ja Villelle kouluja mistä valita. Pääsisimme siis eroon toisesta autosta, mikä olisi taloudellisesti ja ekologisti positiivinen muutos. Ja Nick saisi hyötyliikuntaa :) Menisi siitä lähistöltä bussikin Yliopiston campukselle. Eli siis sijainniltaan oikeastaan parempaa emme täältä löytäisikään. Toisaalta, tänä päivänä ei töista ja niiden sijainnista voi oikein mitään varmasti sanoa.

Kyseinen talo on tyypillinen bel-etage, rivitalon päädyssä. Kerroksia on neljä, ja siis rappusia ihan kiitettävä määrä.. Alakerrassa on autotalli, säilytystilat sekä yksi ylimääräinen huone, johon saisi hienosti suomalaiset saunatilat sopimaan. Ja saunasta pääsisi suoraan puutarhan puolelle. Toisessa kerroksessa on keittiö ja isohko olohuone. Olohuoneesta pääsee isojen lasiovien kautta portaita pitkin puutarhaan, ja tähän voisi pidemmällä ajatuksella laittaa terassin. Kolmannessa kerroksessa on sitten kaksi isoa makuuhuonetta, yksi pieni toimisto sekä ammeellinen pesuhuone, ja neljäs kerros on kokonaisuudessaan yhtä tilaa, siis käytännöllinen ullakko. Tälläisiä talot täällä usein ovat, eli siis kapeita ja korkeita, ja kysehän on vain ja ainoastaan funktiosta pieni maa, paljon ihmisiä. Löytyyhän täältä isoja omakotitalojakin, mutta ei meidän kukkarolle. Muutamalla kymppitonnilla talosta saisi kyllä meidännäköisen, saunallisen, kodin, ja täydellisellä sijainnilla. Katsomme kuitenkin vielä muutaman muun myynnissä olevan kohteen samalta alueelta ennenkuin päätämme teemmekö tarjouksen vai emme. Nykyiset asukkaat olivat tehneet ullakosta todellisen pienten, ja vähän isompienkin, poikien paratiisin. Tälläiseksi se jäisi meidänkin käytössä.. olen melko varma.

Eilen olikin sitten vähemmän positiivinen päivä. Ensin istuin aamulla kolme tuntia liikenneruuhkassa rankkasateessa, iltapäivällä puolitoista kotiin mennessä ja illalla telkkarista ei muuta tullutkaan kuin päivitystä 30km päässä tapahtuneesta puukotuksesta tarhassa. Illan viimeinen uutislähetys kertoi, että puukottaja oli saanut kuuden tunnin kuulustelujen aikana suustaan kaksi sanaa: flauwekul ja onzin - kaksi hollannin käytetyintä kirosanaa. Ei helkutti.