Voin rehellisesti ja täysin sydämin todeta, että meidän naapurin ruoho on vihreämpää kuin omamme! Jos totta puhutaan, niin puutarhassa on totaalinen kaaos - nurmikko on häipynyt kesän aikana, tilalle on tullut rikkaruohoviidakko, pihan kivetykset ovat saaneet vihreän sammalpeitteen ja kaikkialla on käpyjä ja kuolleita lehtiä. Näin siinä siis käy jos pihastaan ei pidä huolta kolmen kuukauden aikana, ja varsinkin sateisessa kesä-Suomessa. Hieman harmittaa, mutta nyt tässä ei kannata juuri muuta kuin siivota roskat ja rikkaruohot, ja korjata vahingot talven jälkeen. No naapurimme saavat ainakin leveillä nurmikoillaan, meidän rinnalla.. Naapurin-Makekin (todellinen besserwisser, huom.) saa kukkoilla, ihan luvan kanssa.

Aikaero vaivaa edelleen. Ville söi iltapuurot yöllä yhden maissa, kun ei kerran päivällä juuri mikään maistu. Muutama päivä vielä, niin eiköhän tämäkin vielä iloksi muutu.

Paluumasennuskin on iskenyt, ja aika lujaa. Arki rupesi heti painamaan päälle; puutarha, laskuja, tarhan aloitus, työt.. Onneksi syyskuussa on myös juhlan hetkiä tiedossa, ainakin muutamat. Kiitos siitä kuuluu ystävilleni, joita odotan näkeväni jälleen iloisin mielin pitkän kesän jälkeen.