Olen jo saanut kolme juhannussoittoa - eikä ole vasta kuin keskiviikko! Kaikki ovat tottakai tulleet Suomesta, täällä meilläpäin kun juhannusta ei vietetä mitenkään. Hyvää juhannusta siis sinne Suomeen; pitkiä löylyjä, vihdan tuoksua, makkaranpaistoa, valotonta yötä ja rentouttavaa viikonloppua. Me varmasti grillaamme, ja juomme hieman roseviiniä, suomalaisseurassa.

Ville tuli maanantaina koulusta kotiin 39,5 asteen kuumessa. Sitä ollaan tässä nyt sitten muutaman päivän yritetty saada laskemaan, ja juuri äsken kuumemittari sanoi ensimmäisen kerran vähemmän kuin 38 astetta. Joten ehkä selviämme tästäkin oudosta taudista, ja Ville pääsee vielä kouluunkin pariksi hassuksi päiväksi ennen kesäloman alkua. Viimeinen koulupäivä on ensi viikon tiistaina, ja seuraava kerta on syyskuun ensimmäisenä päivänä. Tiedossa on siis kahden kuukauden lomapätkä, joista reilut kolme viikkoa majailemme Suomessa. 

Mia kuolaa ja nukkuu huonosti - epäilen ensimmäisiä hampaita. Muuten tyttö on iloinen kuin mikä, kääntyy jo selältä vatsalle, ja alkaa olla selvästi kiinnostunut kaikista ympärillä lojuvista leluista. Kiinniottaminen on vielä vähän nihkeää, mutta eiköhän sekin kohta Mialle selkene. Olen jo siirtänyt hirveän kasan pikkuvaatteita syrjään kun eivät enää kunnolla mahdu päälle, ja raskaana oleva ystäväni saa ne kaikki mukaansa kunhan tulee heinäkuussa kyläilemään. Olohuoneessa oleva pyörällinen pikkusänky alkaa sekin jäädä pieneksi. Harmi vaan, se oli todella kätevä.  

Puutarhan nurkkauksen satoa, villimansikka.