Eilisen paasauksen päätteeksi vietimme lauantain lähiostoskeskuksessa (joka on ehkä noin kolmen Jumbon kokoinen) kesäalennusmyynneissä, kuluttamassa rahaa.. Päivä sinällään oli tuottoikas, minäkin löysin paljon stressatun mekon syyshäihin vaikkei se alennuksessa ollutkaan. Pitkästä aikaa saimme kunnon yöunenkin, Ville kun on taas tehnyt hampaita muutaman edellisen yön aikana ja nukkunut todella levottomasti ja lyhyitä pätkiä. Eikä päiväunetkaan ole olleet pitkiä ja rauhallisia. Nyt on kahdeksas hammas näkyvissä ja yö kuin toiselta planeetalta - kymmenen tuntia meni taas ilman inahdustakaan. Nousin aamulla itse seitsemän maissa ja pitkästä-pitkästä-pitkästä aikaa nautiskelin aamukahvista yksin ilman miesvoimaa! Aamuihmisenä tälläiset hetket ovat suorastaan nautinnollisia ;) Mutta nykyään, ah, niin harvassa.

Kesäkuukin on kääntynyt heinäkuuksi. Tämä kuu tulee olemaan Fermilabissa kiireinen, lukuunottamassa ensin viikkoa, joka on Amerikan yleisen kesälomaviikko, kiitos kansallispäivän. Sen jälkeen tiedossa on Nickille pitkiä päiviä toimistolla, ja samoin siis minulle ja Villelle täällä kotosalla. Onneksi olemme jo rutiinissa ja löytäneet kaikki paikalliset leikkipaikat kirjastosta eläintarhaan. Eipä tämä kotiäitinä olo ole juuri mitenkään erilaista kuin Vantaalla, paitsi että täällä menoihin tarvitsee autoa, kotona pärjätään hyvin julkisilla. Pitää nautiskella tästäkin luksuksesta nyt, kahden kuukauden päässä edessä on uusi arki; omat työt ja Villen tarha. Ja ensi talven aikana Nick on kuitenkin usein (joka toinen kuukausi, kahden viikon ajan) Fermilabissa, joten yksinäisiä viikkoa on tiedossa uudessakin arjessa. Positiivisin fiiliksin kuitenkin mennään, sekä nyt että syksyä ajatellen.

704121.jpg
Nora (12kk) ja Ville leikkimässä  brunssin aikana
Kids playing during a brunch, at Nick's colleague's house, downtown Chicago

Tänään kävimme Chicagossa, ensin ns. brunssilla Nickin työkaverin luona ja sitten Shedd Aquariumissa katsomassa mereneläviä ihan keskustan tuntumassa, järven rannalla. Saimme hyvän näkymän pilvenpiirtäjiin järven suunnalta mutta keskustaan niiden viereen jätimme tänään menemättä. Eiköhän me ehditä sinne myöhemminkin kesän aikana.

--Today, on Sunday, we visited Chicago and Shedd Aquarium that is the world's biggest aquarium located in mainland. Before that, we had a brunch at Nick's colleague's house near centre Chicago. Nora, almost 12 months, also attended and Ville had some fun in playing together with her in the garden. We also caught a nice view over the skycrapers and Chicago downtown but decided not to visit it today but some other weekend during the summer.

704122.jpg
Chicagon kaupunkikuvaa järveltä päin
The scycrapers of Chicago from the lakeshore

704124.jpg
Shedd Aquarium oli iso kokemus pienelle pojalle kuten ilmeesä näkee
Shedd Aquarium was an amazing experience, thought Nick and Ville

704120.jpg
Väsynyt turisti kotimatkalla
Tired tourist heading back home