Pistäydyimme pääsiäisviikonloppuna pojan kanssa kahdestaan Suomessa. Matka meni suhteellisen hyvin, vaikkakin viime viikon alkupuolella Ville oli vielä 40 asteen kuumeessa, pojan nenästä valui räkää koko viikonlopun sekä olimme jo tottuneet Belgian kevätsäihin ja Suomessa olikin vastassa vielä lunta, vesilätäkköjä ja koleahko ilma. Tuollaisia viikonloppuja olisi kiva tehdä useamminkin, harmi kyllä kun matkustaminen vie suuren osan ajasta, varsinkin kun molemmissa päissä tulee autolla ajoa lentokentän ja kodin välillä ihan tarpeeksi. Ville pärjäsi matkasta loistavasti. Paluumatkalla tosin jouduimme toden teolla jännittämään pääsemmekö kotiin "puhtain sukin", sillä olimme ilman vaippoja liikenteessä ja koneen vessanpönttö oli pojalle ihan liian pelottava paikka laittaa housuja alas.. Mutta kuivin vaattein päästiin Brysseliin asti, onneksi.

Pääsiäisviikon projektina on ollut veropapereiden täyttäminen. Ja kahteen maahan samanaikaisesti. Belgian suunnassa tosin suurimman työn tekee työpaikkani valtuuttama virkamies/nainen, mutta tottakai kaikki tositteet on löydettävä ja toimitettava perille. Siviilisäätyni oli Suomessa "avopuolisollinen", Belgiassa kaadun yllättäen luokkaan "sinkku", sillä emme ole miehen kanssa virallistaneet suhdettamme. Suomessa sain äitinä hoitorahaa perjantailta, Belgiassa Ville on taas veroetujen mukaan isänsä papereissa. Suomessa omistimme kodin ja asuntolainan, Belgiassa olemme vielä ilman lainoja. Virallinen muuttopäivä suomesta oli huhtikuun viimeinen, Belgiassa toukokuun ensimmäinen, viimeinen työpäivä Suomessa 15 toukokuuta (mutta hei, sanoo veroviranomainen, silloin olen asunut jo Belgiassa..) ja ensimmäinen työpäivä Belgiassa ensimmäinen kesäkuuta. Apua. Jännittää vähän meneenkö kaikki ekalla kerralla oikein ja olenko  nyt ilmoittanut oikeat tiedot joka paikkaan. Suomessa asiaa helpottaa kyllä huomattavasti esitäytetty lomake, ja se ettei tositteita tarvitse kopioda ja lähetellä. Belgiassa homma on monimutkaista, mutta onneksi siis minä joudun tällä kertaa vain keräämään tositteet, ja työpaikan kautta joku toinen hoitaa papereiden täytön ja lukujen yhteenlaskemisen.

Tänään tapaan italialaista ystävääni, jota en ole nähnyt noin kuuteen vuoteen. Tunnistammekohan ?Hän on keikkakääntäjänä EU-komissiossa, ja soitteli eilen ehdittäisiinkö tapaamaan viikonlopun aikana. Koska mies saa puolestaan vanhoja kavereita kylään Hollannista lauantaina (voi ei, pääsen siis kuulemaan kurkkuäänteitä oikein urakalla..) niin minä tapaan ystävääni jo tänään. Olimme kämppiksiä vaihtovuoden aikana Tukholmassa keväällä 96, ja pidelleet säännöllisesti yhteyttä vuosien varrella soitellen ja meilitse. Kivaa nähdä pitkästä aikaa livenäkin.