Lähtö lähestyy. Sen myötä myös erilaiset listat kalenterin sivuilla ovat täyttyneet ja taas tyhjentyneet. Olen joutunut kiertämään tiskejä ja toteamaan asiakaspalvelun omituiset koukerot. Jotkut asiat hoituu nimittäin hyvin puhelimessa (kuten vaikka laajakaistan sulkeminen), toiset vaativat kirjeen allekirjoituksella (muuttoilmoitus ja liiton kassasta irtautuminen) ja toiset tiskivisiitin (vakuutusten sulkeminen). Puhumattakaan pankkiasioista, varsinkin jos olet asiakas vain siinä pankissa, joka päätti tehdä ison remontin pääsiäisenä.. Eilen pankkijonossa näkyi kyllä vihaisia, kelloonsa koko ajan vilkuilevia ihmisiä. Ymmärrettävää. Jonossa edelläni olevana herrasmies halusi saada puhua suoraan pankinjohtajan kanssa. Johtaja haettiin, ja hänestä kyllä näki heti ensisilmäyksellä ettei tuo mies ollut päivän ensimmäinen, joka halusi puhua privaatisti. Asiakaspalvelua siis koetellaan, puolin ja toisin.

Vakuutustiskillä yritin sulkea osan vakuutuksistamme. Ensin ei sulkeminen millään ollut hyväksyttävää. "Siis mitä, ettekä ole tulossa parin vuoden päästä takaisin Suomeen?". Tiskin takana istunut nainen oli kyllä jakussaan ja meikissään vakuutusvirkailijan näköinen, mutta kahdessa asiassa hän kyllä sai minun karvat nousemaan pystyyn: hänen kännykkänsä soi koko ajan (ei kuitenkaan vastannut siihen, mikä yllätti minut positiivisesti) ja hän jauhoi purukumia kuin aikoinaan Jenkki-mainoksen blonditytöt avoautossa! Koko tapahtumasta jäi ihmeellisen tyhjä olo, piti ihan autossa vielä tarkistaa sainko nyt varmasti kaikki paperit kuntoon. Mutta enpä tuota kyllä palveluksi voisi kutsua, niin vastenmielisesti hän siinä vakuutuksiani sulki ja allekirjoitutti.

Pullonkaulaksi on kuitenkin muodostumassa muuttofirmamme, tuo piskuinen pohjoissuomalainen perheyritys. Sovimme alustavasti muutosta, mutta sitten en kuullutkaan mitään moneen viikkoon. Viime viikolla soittelin ja kyselin muuton tarkempaa aikataulua, käytännössä päiviä molemmissa päissä. Luvattiin soitella perään ja ilmotella mahdollisimman nopeasti - ei, juu, ei ole vielä puhelin soinut sen asian puitteissa. Hiljaa hyvä tulee ??