Autonomistajan pahimmat harmitukset bensan kalleuden lisäksi ovat ruuhkat, parkkipaikalla muiden autojen ovista saadut klommot sivuovissa ja ikkunanlasiin lentäneet kivet. Tai näin ainakin minusta. Listaan voisi tietysti lisätä näin marraskuussa lasten ulkovaatteiden kurat takapenkeillä.

Autoni alkaa olla jo kahdeksan vuotta vanha, kilometrejä mittarissa on ihan kiitettävästi (kiitos keski-Euroopan vuosien, jolloin ajettiin huolettomasti loma-aikaan Välimereltä Alpeilla ja sieltä Belgiaan anoppilaan, ja takaisin Alppilaaksoon, 5 päivässä!) mutta edelleenkin nuo klommot ja ikkunasäröt harmittavat vietävästi. Kurat takapenkillä saa aina pestyä ja imuroitua, se ei ole niin paha juttu. Eilen etuikkunaan lensi jälleen kivi. Tai ehkä se oli jonkun talviautoilijan nasta, tiedä häntä. Tuloksena oli kuitenkin pintareikä ikkunassa ja sentin särö, ja hirveä harmitus. Meidän vakuutusyhtiö ei tarjoa tuulilasivakuutusta, joten sellaista ei ole, mutta pakkohan tuo on kai käydä poraamassa umpeen, ettei talven pakkaset hajoita lopulta koko ikkunaa.

Ennen ensimmäisiä lumia vaihdoin talvirenkaat iiiihan itse autokatoksen edustalla, kaikkien naapureiden silmien edessä. Oli lauantai, aurinko paistoi, ja päätin ottaa projektin urheilun kannalta. Arvatkaa vain oliko kaikilla naapuroston miehillä asiaa roskalaatikolle tai muuten vaan ulos.. ?! Muutaman "tuonko omani jonoon?" -heitonkin sain, tottakai. Eipä ole muita näkynyt samaa hommaa tekemässä, veivät kaikki kai autonsa renkaanvaihtoon. Olisinhan minäkin, mutta minusta homma ei ollut sen raskaampaa kuin raahata ensin talvirenkaat varastosta autoon, kipata sisään, ajaa huoltoon ja odottaa siellä x tuntia, ja jälleen raahata toiset renkaat takaisin säilöön varaston nurkkaan. Ja samalla sain todellakin kuntosalikäynnin ihan ilmaiseksi..