Ville alkaa olla jo rytmissä uuden arkensa kanssa. Yleensä isä hoitaa aamut, mutta tänään todistin itse miten reippaasti poika pakkaa omat eväänsä laukkuun, laittaa kengät jälkaansa, takin niskaansa ja käy sipaisemassa hyvästit lempiautoilleen. Koulun portilla pieni käsi päästi otteen irti, antoi halin ja käveli itse pihalle muiden lasten seuraan. Sinne hän sitten meni, kouluun päiväksi. Tänään pääsen hänet hakemaankin puoli neljältä..

.. sillä vietän itse sairaslomapäivää kotona. Sain pitkän vappuviikonlopun jälkeen kivun toiseen korvaan, ja eilen omalääkäri totesi sen mitä jo osasin epäilläkin - kolmas korvatulehdus puolen vuoden sisään. Sain pikalähetteen spesialistille, tutkivat nyt sitten pidemmän kaavaan mukaan missä on vika.

Huhtikuu vaihtui toukokuuksi, ja kesälomiin on enää muutama kuukausi. Töissä alkoi toinen yt-neuvottelukierros; torstaina pitäisi tulla tieto siitä kenellä jatkuu työt, ja kenellä ei. Meillä on tosin jo kesälomat varattu ja maksettu, oli töitä tai ei, joten sen suhteen suunnitelmat eivät enää muutu. Ja luottavaisin mielin kyllä astun tehtaan portista sisälle torstaina. Kuulin juuri työkavereiltä, että liitto on valmistelemassa lakkovaroitusta. Ihan turhaa, ajattelen minä, saman verran joka tapauksessa porukkaa lentää ulos, talouskriisillä perustellen.